Andetagen -  
                   för  Din stund med "andra sidan"

 

 

 

  Tarotkort

 

 Kontakt

 Gästbok

 Tillbaka

 

Mer om Tarotkort...

Att bli spådd, att få sin framtid berättad, att få veta, är en tanke som kittlat många människor genom alla tider. Även de gamla grekerna och romarna gick till sina orakel för att få veta hur allt skulle komma att bli eller för att få goda råd. Säkerligen var dessa orakel av samma skrot och korn vi är, dagens spågummor/gubbar, vanliga människor med god intuitionsförmåga. Fast jag vet inte om jag vill påstå att jag kan spå eller sia om framtiden. Inte i exakta detaljer. I de flesta fall får man fram huvuddrag av det som kan komma att ske inte något som absolut måste ske.

Många undrar till exempel om de ska möta sin livs kärlek. Låt oss säga att jag lägger kort på frågan och ser att du kommer att kunna möta en man/kvinna under en maj månad. Då innebär det inte automatiskt att han/hon kommer att knacka på din dörr, du måste vara lite aktiv själv också. Så tillvida personen inte är dammsugarförsäljare förstås... Sen kan jag ju inte heller garantera att du ens känner dig attraherad av mannen/kvinnan som skulle kunna bli din livs kärlek, ni kan helt enkelt gå om varandra. Men möjligheten att finna den rätte ökar under den perioden.

Allt som kommer fram i en läggning måste ses som möjligheter och visst kan det vara praktiskt att veta att under sexmånadersperioden kan det vara gynnsammast att gå in i ett nytt projekt under vintern, till exempel. Även tidsbegreppet är lite vagt, de på andra sidan är inte så noga med tider. Så det som läggs för januari kan likaväl ske i december som februari. Tiderna ska ses som hållpunkter.

Ska man vara rädd för att få en läggning gjord för sig? Svar nej! En seriös tarotläggare berättar aldrig om de skulle se något "hemskt", utan i sådana fall berättar man hur klienten kan undvika att hamna i situationen. Du ska aldrig gå i från en tarotläggning med oro eller rädsla i kroppen. Funderingar efteråt ja, det är naturligt, man kanske får höra att man har ett jobbigt val framför sig och man undrar vad det kan vara. Det kan helt enkelt vara en sådan sak som att du blir erbjuden två kanonjobb - vilket ska du ta? Så var inte rädd för att testa på!

Hur fungerar det då?
När jag får en fråga ställd, drar jag tre kort och börjar jag titta på korten som ligger på bordet. Ofta får jag ta ett eller två kort till, för att mer konkret förstå det jag får till mig. Det är otroligt vad man kan "läsa" ur korten. Det jag använder mig av är min intuition och med hjälp av den förstår jag symboler och så vidare som finns i korten. Sen har säkerligen min guide, från andra sidan, ett finger med i spelet också vad gäller att ge mig tips om det som kan komma att ske.

En del som tolkar lär sig alla kortens betydelser (72 st) och utgår från det. Jag har lärt mig grundbetydelserna för den så kallade stora arkanan (22 av korten) då dessa alltid har en grundbetydelse. Sen får man givetvis tolka mer än det. Resten av korten använder jag enbart min känsla och intuition för att tolka. Samma kort betyder alltså inte samma sak för alla människor. Det hade ju varit ganska tråkigt om du och din väninna skulle få berättat exakt samma sak för er, bara för just "Ess i stavar" kommer upp i bägges stjärnor. Eller hur? Framtiden lär ju inte ha samma saker i beredskap för er bägge...

Det finns väldigt många olika sorters tarotkortlekar på marknaden. Det viktigaste är att man köper en lek som man känner för, som tilltalar en. Är man nybörjare ska man välja en ganska enkel kortlek med många symboler. Det bästa är ju om man kan ta sig till en affär som säljer tarotkortlekar för att känna och titta på korten. Själv har jag beställt mina lekar via internet. En beställde jag till och med från England. Det är den och den svenska kortleken jag trivs bäst med. Jag brukar använda olika kortlekar för olika läggningar och frågeställningar. Som ni kan se på bilderna nedan skiljer sig samma kort väsentligt från lek till lek. På alla bilderna är det samma kort, i samma ordning.
 


 

Vill du läsa mer om kortens betydelser rekommenderar jag följande sida: www.twice.se

 

Pris:

 


  30 min rådgivning
 

300:-

Telefon eller besök
Vid hembesök, utanför Örkelljunga, tillkommer 100:- extra samt körersättning med 20:-/mil


  60 min rådgivning 
 

500:-

Telefon eller besök
Vid hembesök, utanför Örkelljunga, tillkommer 100:- extra samt körersättning med 20:-/mil


  Tre små frågor
 

100:-

 Via mailkontakt

Önskar du beställa tid för en tarotkortsläggning ring 0733-238879 eller skicka ett mail

 

 

© Lena Svensson - Photo: © Camilla Thieme - All rights reserved 2010-